Tren regelmessig

Det å leve sunt består av mer enn bare det å være påpasselig med kostholdet. Man må selvfølgelig trene også. Trening krever karbohydrater, også for deg som er på lavkarbodiett. Vi forbrenner jo tross alt karbohydrater når vi trener intenst, og en lavkarbodiett kan derfor i verste fall føre til at vi fortere går tom for energi. Avhengig av treningsøktens intensitet og varighet, varer ikke kroppens karbohydratlagre lenge når inntaket av karbohydrater er på det minimale.

Dersom du bedriver trening med lav intensitet, som for eksempel lett jogging, er det helt ufarlig å være på lavkarbodiett. Kroppen vil vende seg til det. Hvis du på den annen side driver med høyintensiv trening som styrke- og intervalltrening, blir du nødt til å planlegge en del på forhånd. Faktisk er det slik at de som trener som mest, mellom 5 og 7 ganger i uken eller mer, og i tillegg trener med høy intensitet, bes holde seg unna lavkarbodietter.

Et par gode råd

Likevel kan de fleste av oss klare oss helt fint, så lenge vi vet hva vi holder på med. Det er for eksempel ikke så viktig med påfyll av karbohydrater etter trening, dersom neste treningsøkt ikke er før om et par dager. Skal du dog trene igjen før det har gått et døgn, trenger du påfyll for å få det beste ut av treningen. Ernæringsfysiologer anbefaler sjokolademelk før det har gått en halvtime, ettersom sjokolademelk inneholder en god blanding av proteiner og karbohydrater.

Et annet godt tips, som alle som er på lavkarbodiett bør få med seg, er at mesteparten av den lille mengden av karbohydrater du får i deg i løpet av dagen, bør inntas under det siste måltidet før treningen. Det ideelle er mellom én og to og en halv time før treningsøkten, avhengig av størrelsen på måltidet og hvor raskt kroppen din forbrenner karbohydrater etter måltider.