Spar penger på lavkarbo

Det har seg uheldigvis slik at lavkarbo har et rykte på seg for å være en god del dyrere enn annen sunn mat. Lavkarbo sies å være rikmanns-kost, noe som gir det et litt uheldig stempel. I et land hvor folk generelt sett er opptatt av å holde matbudsjettet nede, frister det lite å bruke mer penger på mat enn nødvendig. Det er derfor lavprisbutikkene i Norge er de som gjør det best. Mange mister interessen og hopper av en påbegynt diett når de finner ut at det ble dyrere enn de hadde regnet med.

Heldigvis trenger ikke matvarene som inngår i et lavkarbo-kosthold å være spesielt dyre, og de trenger ikke utgjøre de helt store forskjellene i din økonomiske situasjon. Selv om det finnes mange gode grunner til å skaffe seg et nytt kredittkort, er ikke lavkarbo-kostholdet en av dem. Det finnes andre måter å tenke smart på når det kommer til det å ha et sunt kosthold til en rimelig penge.

Smarte tiltak

I enkelte dagligvarebutikker fås egg i 36-pakninger, og én slik kan vare en måned, alt ettersom. Sauser som majones og aioli kan lages selv. Kjøper du rent kjøtt når prisen er nedsatt fordi utløpsdatoen er rett rundt hjørnet, kan du fryse det ned slik at det holder seg lenger. Det samme kan gjøres når ost er på tilbud. Osten kan rives og fryses ned. Dersom du bor i nærheten av en innvandrerbutikk, kan du gjøre noen gode varp der også. Varer som belgfrukter og linser kan ofte kjøpes i store poser for en rimelig billig penge, og grønnsaker er også som regel billigere der.

Der det er mulig kan du også vurdere å kjøpe frosne grønnsaker. De er billigere når du kjøper de, og sunnere fordi de holder på vitaminene. Dessuten slipper du å måtte kaste de etter hvert, på grunn av holdbarheten.