Hvordan reagerer kroppen din?

Mange av oss som på et eller annet tidspunkt i livet har valgt å følge en lavkarbodiett, har fått føle på enkelte uheldige bivirkninger. Kroppen har nemlig en tendens til å reagere når den ikke får i seg det den er vant til, og det er vanlig å oppleve slapphet, tørre øyne og lett hodepine. Det som skjer når du får i deg færre karbohydrater enn kroppen er vant til, er at den begynner å forbrenne det fettet du inntar i stedet.

Derfor vil kroppen i begynnelsen jobbe hardt for å få omdannet kroppens proteiner til glukose. Siden kroppen i starten ikke er vant til dette, vil det medføre et tap av proteiner. Når kroppen så etter hvert blir vant til fettforbrenningen, vil symptomene avta. I alt kan det ta kroppen nærmere seks uker å vende seg til lavkarbo.

Under denne omvendingsperioden, er det viktig å være påpasselig med proteininntaket. Her anbefales det å få i seg cottage cheese og kesam. Matvarer som er fulle av proteiner blir man fort mett av, så det er heldigvis ikke lett å få i seg for mye av det.

Ikke la deg avskrekke

Selv om det kan være skummelt å tenke på at det er så mange retningslinjer en må følge for å at en vellykket hverdagskost skal kunne bestå av lavkarbo, er det likevel ingen grunn til å fortvile. Menneskekroppen er tross alt ganske tilpasningsdyktig, og har godt av en mer ketogen diett en gang i blant. Gi kroppen din litt tid til å vende seg til omveltningene, sørg for å få i deg nok proteiner, drikk nok vann og tren tilstrekkelig.

De nevnte symptomene som kan forekomme når kroppen prøver å vende seg til ditt nye kosthold, er bare et lite, overkommelig hinder på veien mot et sunt og godt kosthold du helt sikkert vil bli glad for at du valgte å prøve ut.