En sunn lavkarbodiett

Man har ikke nødvendigvis nådd målet om et sunt kosthold bare fordi man har lyktes med å gå over til en diett bestående av så lite karbohydrater som mulig. Lavkarbo gjør det dog for mange enklere å leve sunt, fordi søtsug som kjent forsvinner når man har holdt på med lavkarbo en stund. Hvis du har tenkt å gå på en lavkarbodiett som i tillegg er sunn, kan vi bistå med noen gode råd som kan hjelpe deg på veien.

Først og fremst bør du være klar på hva det store målet ditt er. Vil du bli mer opplagt? Skal du ned i vekt? Eller er en sunnere livsstil i seg selv målet? Vær også klar over at det å lykkes med din nye lavkarbodiett er en vedvarende forpliktelse som krever rett fokus. Orienter deg om de ulike fordeler og ulemper ditt nye kosthold vil tilføre livet ditt, slik at du er forberedt på eventuelle negative bivirkninger og kan glede deg til fordelene. Dette gir økt trivsel, og motiverer deg til å fortsette med dietten.

Få oversikt over matbudsjettet

Til tross for hva ryktene sier, behøver ikke en lavkarbodiett å være dyr i det hele tatt, selv om mange velger å handle på den mindre billige måten. Uansett hva slags matbudsjett du har, er det ikke ugunstig å få en oversikt over hvor du eventuelt kan låne penger dersom du måtte trenge en økonomisk dytt i riktig retning. Få uansett oversikt over hvor mye som er forsvarlig for deg å bruke på mat, og planlegg handleturene dine deretter.

Det er viktig å lese seg opp på hva som er sunt, hva som ikke er det og hvorfor. Det er ikke nok å bare kutte ut enkelte matvarer fordi du vet at de inneholder mye karbohydrater, en sunn lavkarbodiett består av balanserte retter som bidrar til å gi overskudd.