Slik lager du sunne brownies med søtpotet

sunne brownies med søtpotetSøtpotet er kanskje ikke det første du tenker på dersom noen nevner ordet «brownies», men denne grønnsaken er faktisk mye mer allsidig enn man skulle tro. Søtpoteter har massevis av vitaminer og masse bra fiber, slik at du kan spise brownies – eller andre desserter – med god samvittighet. Pynt gjerne kaken med din favoritt-topping, og velg helst farger som ser friske ut sammen med den brune fargen.

Brownies av søtpotet blir like smakfulle og klebrige som vanlige brownies. I denne oppskriften har vi brukt myse/whey proteinpulver, og du kan finne mange deilige smaker og varianter hos Bodylab.no. Brownies med søtpotet er utrolig myke og smelter i munnen – og du vil ikke tro at de er laget med søtpotet i stedet for hvetemel og sukker.

Ingredienser:

  • 175 g søtpotet
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • 2 ss. kakaopulver
  • 75 g peanøtt- eller mandelsmør
  • 2 ss. (30 g) honning
  • 80 g gresk yoghurt
  • 75 ml melk (du kan også bruke nøttemelk)
  • 60 g fullkornshvetemel
  • 3 skjeer myse/whey proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts. bakepulver
  • En håndfull mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

  1. Stikk først hull på søtpoteten flere ganger med en gaffel, og stek den deretter i ca. 40 minutter ved 180°C til den er myk. La den deretter avkjøles helt før den du skreller den.
  2. Når søtpoteten er avkjølt så tar du frem en blender eller foodprosessor. Ha i søtpotet, ett helt egg, eggehvite, peanøttsmør, honning, gresk yoghurt og melk/nøttemelk, og kjør blenderen til det ikke er noen klumper igjen. Hell deretter blandingen i en stor bolle. Kombiner mel, myseprotein og bakepulver i en egen bolle. Tilsett den tørre blandingen til den våte blandingen og bland sammen forsiktig.
  3. Rør deretter inn sjokoladebitene. Deretter kan du forberede et stekebrett ved å legge på litt bakepapir slik at kaken ikke brenner seg fast i bunnen.
  4. Stek browniene ved 180°C i 20-22 minutter, og husk at den skal være litt klebrig når du tar den ut slik at du får den samme deilige brownie-konsistensen som du ville fått med vanlige brownies.
  5. La kaken avkjøles i ca. 30 minutter før du kutter den i firkanter. Du kan gjerne strø over litt melis eller tørkede bær som pynt dersom du ønsker det. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre når det kommer til den visuelle presentasjonen av kaken din.