Fristende lavkarbo

Har du tanker om å prøve deg på en lavkarbodiett og er nysgjerrig på hva det innebærer? Da har du kommet til rett sted! Her på fristendelavkarbo.no ønsker vi å fungere som en guide for de som trenger tips om lavkarbo. Et kosthold som er basert på lavkarbo er, som navnet indikerer, et kosthold der hvor inntaket av karbohydrater reduseres til det minimale. Karbohydratene erstattes med et høyere inntak av fett og proteiner.

Dette byr at du kanskje må kutte ut enkelte matvarer, samt tilføye nye til ditt kosthold. I våre artikler opplyser vi om hva et lavkarbo-kosthold ideelt sett bør bestå av og kommer med eksempler på hva de ulike daglige måltidene kan være. Et kosthold hvor inntaket av karbohydrater befinner seg mellom 20 og 60 gram (hvilket er det optimale i en lavkarbodiett) er virkelig å anbefale for mennesker som ønsker å komme seg i form og vil ha en sunnere livsstil.

Gjør det riktig

I det hele tatt er lavkarbo noe som debatteres heftig om dagen. Det får mye oppmerksomhet i media, og mange blogger på Internett er dedikert utelukkende til matretter og bakster som inneholder så lite karbohydrater som mulig. Mange stortrives etter å ha gått over til lavkarbo, andre ikke. Når en diett gjøres riktig, ser vi ingen grunn til at man ikke skal kunne få det beste ut av det, gitt at viktige forholdsregler tas.

Det er trist å høre om folk som hopper av en sunn lavkarbodiett fordi de av en eller annen grunn fant ut at det ikke var noe for dem. Derfor ønsker vi med denne nettsiden å være en kilde til tilstrekkelig informasjon om hva som skal til for at du som nylig konvertitt skal få det beste ut av ditt ny lavkarbo-kosthold. Er du på den annen side en gammel traver som er ute etter å snappe opp noen nye tips og/eller oppskrifter, har vi litt av hvert å by på her.