Spis sunnere – bli mer fokusert

Det hendte ikke så rent sjelden at man så en god og rund dartspiller, curlingspiller eller golf i idretter som ikke krever så mye stamina. Men det var vanligere for 20-30 år siden, da fokus på sunn kost ikke var like stort. Nå vet man bedre!

I dag er derimot alle klar over at sunt kosthold kan påvirke resultatet i positiv retning. Selv idretter som golf og sjakk krever at man er fullstendig skjerpet til en hver tid. Mange tyr til enkle løsninger, som både øker konsentrasjonen og utholdenheten. Så hvorfor er det ikke bare å hive i seg energidrikk og putte i en snus når man skal prestere?

Her skal vi se på hvilken påvirkning å spise sunnere kan ha på kroppen.

Øker konsentrasjonen

spis sunnereDet å spise sunnere har mange positive effekter. Det at man kan holde eller gå ned i vekt, er kanskje mest aktuelt for dem som driver med utholdenhetsidretter som løping eller sykling. Men får man i seg nok av proteiner, vitaminer, fiber og annen sunn mat, så vil man også i eSport eller annen gaming kunne opprettholde en mye bedre konsentrasjon.

Spiser du sunt er det ikke umulig å vinne på casino, dersom ”alle brikker faller på plass”.

Det er nemlig hjernen som utsettes når man skal være fokusert. Ser man på hjernen som en fabrikk, så trenger alle arbeiderne i fabrikken riktig utstyr (proteiner, vitaminer, fettsyrer), riktig mengde (nok næringsstoffer) og nok væske, så vil konsentrasjonen bli bedre. Blir derimot kostholdet ensidig, vil hverken hodet og kropp ikke henge med.

Lenger utholdenhet

Det å spise sunt påvirker også hvor lenge man kan holde på. Dette er svært viktig i idrett og sport, men også livet generelt. Se for deg å dra på jobb uten mat, det vil ikke bli en god opplevelse. Selv når man spiller online og gamer, er det viktig å ha bra utholdenhet.

Nok drikke er helt avgjørende, men det hjelper ikke å pute i seg koffeinrike drikker hele tiden. For det første virker de vanndrivende, men i for store mengder også mot sin hensikt. Det kan være direkte helsefarlig.

Spis sunt når du gamer

Selv de som gamer har behov for et sunt kosthold. De utsetter seg selv for stillesitting og leddplager, og ønsker man å vinne millioner av kroner i Fortnite, må man sørge for at kropp og sjel får det riktige inntaket av viktige nøringsstoff.

En gamer sitter lenge i ro, gjør gjentagende bevegelser og utsetter øynene for stråling. Det betyr at man hele tiden også må tenke over hva man får i seg. Ikke bare kan man oppleve ufokusert spill og i verste fall tape hele spillet, men man kan også oppleve kvalme, hodepine og hjertebank. Sørg derfor for å spise sunnere for et spill-fokusert eventyr.