Her følger noen oppskrifter på bakevarer med lavt innhold av karbohydrat-energi (altså under 26 %).
Rundstykker
Er du påpasselig med ingrediensene i disse lavkarbo-rundstykkene, vil hvert rundstykke (1/100) inneholde ca. 2,8 gram karbohydrater.
Det du trenger er:
- Egg – 6 stk.
- Naturell kremost – 100 gram
- Cottage cheese – 200 gram
- Mandelmel (finmalte) – 130 gram
- Sesamfrø (hvite) – 130 gram
- Fiberfin – 20 gram
- Bakepulver – 3 teskjeer
- Salt – 1 teskje
- Knuste chiafrø – 20 gram
- Fiberhusk – 40 gram
- Fibrex – 35 gram
- Smør (eller cocosa) – 50 gram
I tillegg bør du ha ett egg til penslingen, samt frø til pynt.
Ovnen settes på 190 grader. Finmal sesamfrø i blender. Hell det etter hvert oppi en skål. Dernest skal alt av våte ingredienser også i blender, for å få bukt med klumper. Tilsett så mandlene, sesamfrøene, smøret, bakepulveret og saltet, og bland sammen. Tilsett så fiberhusken, fibrexen og chiafrøene, og bland til deigen blir fast. Del opp deigen i 10, hvor hvert stykke veier ca. 100 gram. Pensle stykkene med egg, og stek dem i en halvtime.
Knekkebrød
Knekkebrød som smaker godt og inneholder lite karbohydrater.
Skal du for eksempel lage om lag 24 knekkebrød, trenger du:
- Solsikkefrø – 200 gram
- Sesamfrø – 60 gram
- Linfrø – 50 gram
- Fiberfin – 50 gram
- Fiberhusk – 2 spiseskjeer
- Sukrin – 2 teskjeer
- Salt – 1 teskje
- Vann – 5 dl
De tørre ingrediensene skal oppi en bolle og blandes sammen. Hell i vannet og rør godt. La blandingen svelle i 10-12 minutter. Det hele stekes på 160 grader i ovnen, i ca. 35 minutter. Bruk to stekeplater til å fordele blandingen på, og smør innholdet jevnt utover, slik at du får brukt all tilgjengelig plass på platene. Her kan det være lurt å bruke en kakespade. Bruk et pizzahjul for å rute opp knekkebrødene. Etter 35 minutter snur du brettet og lar noen av knekkebrødene bytte plass. Dette er for å få alle brødene like jevnt stekt. Stek så i 35 minutter til.