De heteste tredene

Noen dietter kommer og går, mens andre forblir. For de som ønsker å prøve lavkarbo-dietter, finnes det alltid en rekke interessante alternativer. Det å ha mange valgmuligheter er en kjekk ting, da man kan prøve ut de ulike diettene over tid for å se hvilken diett som passer best for din kropp og helse.

De mest utbredte diettene i 2021

Noen dietter kommer mer i fokus enn andre, og hvis du har tenkt å prøve ut en lavkarbo-diett i 2021, kommer du ikke unna disse alternativene.

Paleo-dietten

paleoPaleo-dietten er kjent som steinalderdietten. Den går rett og slett ut på at man spiser det som var vanlig å spise i steinalderen. Hvis du er usikker på hva de spiste da, er det slik at all mat på den tiden naturlig nok var ubehandlet. Dietten består derfor av rent kjøtt og fisk, egg, grønnsaker, frukt, nøtter, frø, urter, krydder og sunne oljer. Bearbeidede matvarer, meieriprodukter og matvarer med mye sukker er det man unngår med paleo-dietten, som mange har stor suksess med.

LHCF-dietten

LHCF står for Low Carb High Fat. Dette er altså en diett som reduserer inntaket av karbohydrater fra sukker, stivelse og kornprodukter, og inkluderer mer fett. Ettersom inntaket av fiber, mineraler og vitaminer reduseres uten kornprodukter, erstattes dette av å spise enda mer grønnsaker. Ved å innta masse sunt fett, hjelper denne dietten med å øke kroppens forbrenning. Kjøtt, fisk og egg er andre matvarer som er med på å utfylle kostholdet under LHCF-dietten.

Lurt å følge trender

Det har mye fornuftig for seg å følge med på diettrendene. Det er ofte en god grunn til at noe blir trendy, da mange folk finner det verdifullt og har suksess med å følge trenden. På den måten sprer det seg videre via anbefalinger fra venner og bekjente eller via nettsider og sosiale medier. Noen ganger dukker det opp trender som man bør være oppmerksomme på, enten det er snakk om en helt ny form for lavkarbo-diett, eller noe helt annet som å investere i kryptovalutaer som bitcoin. Sistnevnte er et eksempel på hvor fort nye muligheter kan dukke opp, selv om bitcoin allerede har vært på markedet i ganske mange år nå. I dag sitter og lurer på hvordan kjøpe bitcoin, slik at de kan bli med på trenden.

Analyser hvilken trend som passer best for deg

Hvis du skal prøve flere diettrender, noe som kan være lurt for å finne ut hvilken diett som passer best for deg, bør du også gjøre litt arbeid for å kunne konkludere med hvilken diett du likte best. Kanskje blir det åpenbart underveis i diettprogrammet, men det kan også være lurt å skrive noen notater underveis om hvordan du opplever at dietten fungerer, og eventuelle positive og negative sider du merker.

På den måten kan du danne deg et oversiktlig bilde over alle diettene du har prøvd, slik at du vet hvilken diett som er en perfekt diett for deg.